Papírové dýně

Podzim je nejbarevnější období –listí začíná měnit barvy, vzduch se ochlazuje a všude kolem se objevují dýně. Pokud i ty miluješ tuhle atmosféru a chceš si domov vyzdobit něčím vlastnoručně vyrobeným, mám pro Vás skvělý tip - papírové dýně!. Je to rychlé, zábavné a skvělé i pro tvoření s dětmi. Pusťme se do toho!

1080_8_papirovadyne_homedecor_euphoriscz

Jak postupovat při výrobě dýní? 

Připravte si proužky papíru: Z papíru si ustřihněte / nařežte na řezačce několik proužků. Já jsem si připravila proužky o šířce 1,5 cm a délce 15 cm. Hotová dýně měla průměr 12 cm, takže si délku a šířku můžete upravit i podle toho, jak velkou dýni chcete. Použila jsem 20 proužků (10 od každého motivu). 

Tady si vyberete papíry na Vaše projekty!

1080_1_papirovadyne_homedecor_euphoriscz

Tip: Nebojte se experimentovat s různými velikostmi nebo barvami papíru. Na tento projekt, můžete spotřebovat i své papírové zbytečky. 😉

Miniřezačka na cesty? 

Slepte proužky do koleček a spojte je k sobě: U každého proužku papíru slepte konce lepidlem k sobě aby Vám vznikly kroužky. Až budete mít slepené všechny proužky, navlečte je na papírový proužek nebo kousek šňůry, stáhněte aby uprostřed dýně byla co nejmenší mezera a slepte / svážete konce k sobě. Papírové kroužky poupravte, aby byla dýně co nejvíce symetrická. 

 

1080_2_papirovadyne_homedecor_euphoriscz

1080_3_papirovadyne_homedecor_euphoriscz

1080_4_papirovadyne_homedecor_euphoriscz

1080_5_papirovadyne_homedecor_euphoriscz

Přidej stopku a list: Na stopku jsem použila kousek špejle, kterou jsem obmotala hnědou macramé šňůrou. Šňůru jsem na špejli přilepila tavní pistoli. Na spodní části stopky jsem omotala šňůru vícekrát, aby vznikl takový terčík. Na tuto část naneste pak lepidlo a zasuňte do prostředku dýně a nechte uschnout. Jako stonek můžete použít také kousek větvičky nebo kousek papírky stočeného do ruličky. 

Pokud chceš dýni ještě ozvláštnit, můžeš z papíru vystřihnout nebo vyřezat pomocí Big Shotu pár lístečků a připevnit je k dýni. 

1080_6_papirovadyne_homedecor_euphoriscz

1080_7_papirovadyne_homedecor_euphoriscz

Hotovo! Papírová dýně je připravena a stačí jí jenom vystavit - můžete ji použít jako dekoraci na stůl, zavěsit do okna nebo jako součást jakéhokoliv podzimního aranžmá.

Hezké podzimní tvoření Vám přeje Maruška.